Optische componenten voor straalgeleiding en -vorming

Samen met onze lasers leveren we ook de optische componenten in TRUMPF-kwaliteit voor de integratie in reeds bestaande of nieuw opgezette productie-installaties. Ze zijn speciaal voor het ruwe industriële werk ontwikkeld en hebben zich inmiddels in de hele wereld duizenden keren bewezen.

Voor de straalgeleiding en -vorming van CO2-laserstralen met een hoog vermogen worden uitsluitend direct watergekoelde koperoptieken met maximale stralingssterkte en oppervlaktekwaliteit gebruikt. De met precisie bewerkte behuizingen van de optische systemen zijn stofdicht en voorzien van sensoren voor de bewaking van de spiegelpositie, om een ongecontroleerd uittreden van de laserstraal uit te sluiten. De spiegelhouders beschikken over snelwisselaars, zodat bij de controle, reiniging of vervanging van een spiegel de spiegel niet meer hoeft te worden bijgesteld.


TRUMPF afbuigspiegel TUS

TRUMPF afbuigspiegel TUS

Deze 90 graden afbuigende spiegeleenheden zijn leverbaar met aperturen van 43 mm tot 80 mm en eem maximale belastbaarheid tot 20 kW. Door de hoge, thermomechanische stabiliteit realiseren ze zelfs de meest veeleisende straalgeleidingstaken over grote afstanden.


TRUMPF 2-weg straalwissel

TRUMPF 2-weg straalwissel

De 2-weg straalwissel bestaat uit een stralingsbestendige veiligheidsbehuizing met geïntegreerde veiligheidsbevraging. De pneumatisch op een lineaire precisiegeleiding bewegende afbuigspiegelblokken zijn met snelwisselhouders en elektrische spiegelbewaking uitgerust. Als elektrische interface wordt een ASI-box gebruikt.


TRUMPF spiegelfocusseeroptiek TRS

TRUMPF spiegelfocusseeroptiek TRS

De spiegelfocusseeroptieken uit deze serie hebben een vrije apertuur van 50 mm en zijn als speciale eigenschap uitgerust met een zwenkas, om de laserstraal gedefinieerd in een hoek uit te kunnen lijnen ten opzichte van het werkstuk. De optische systemen zijn uitgerust met lasstraalpijpen voor de coaxiale en zijwaartse gastoevoer. De brandpuntsafstanden van de inzetbare focusseerspiegel reiken van f = 100 mm tot f = 300 mm.


TRUMPF spiegelfocusseeroptiek TLS

TRUMPF spiegelfocusseeroptiek TLS

De spiegelfocusseeroptieken uit deze serie hebben een vrije apertuur van 50 mm en zijn als speciale eigenschap uitgerust met een lineaire as, om de laserstraal gedefinieerd op het werkstuk te kunnen positioneren. De optische systemen zijn uitgerust met lasstraalpijpen voor de coaxiale en zijwaartse gastoevoer. De brandpuntsafstanden van de inzetbare focusseerspiegel reiken van f = 100 mm tot f = 300 mm.