Behuizing van mobiele telefoon

Laserlassen

Het hardsolderen met laser wordt vooral in de auto-industrie toegepast. Een typisch voorbeeld is het solderen van daknaden. Hier worden hoge eisen gesteld aan de optische kwaliteit van de naad en bovendien moet de voegnaad zeer sterk zijn.

In de productie van mobiele telefoons wordt de laser op meerdere punten gebruikt.

TruPulse-lasers omzomen de diepgetrokken componenten op een 3D-laserbewerkingssysteem.

Meerdelige behuizingen van mobiele telefoons worden door de TruPulse-lasers met punten en naden op een precies gedefinieerde diepte gelast.


Steekverbindingen

Laserlassen

Uit de elektronicaproductie is de laser vandaag de dag niet meer weg te denken.

TruPulse-lasers lassen steekcontacten direct in ponsautomaten met enkele honderden slagen per minuut. Dit wordt mogelijk door de straalgeleiding met laserlichtkabel en compacte focusseeroptieken.


Halogeenlamp

Laserlassen

De lichteigenschappen van halogeenlampen voor koplampen worden bij de productie exact gemeten. Vervolgens worden lampen en fitting individueel afgesteld en dankzij de meervoudige straaldeling van de TruPulse-laser zonder deformatie op meerdere punten vastgezet.


Pacemaker

Laserlassen

Titaanbehuizing van pacemakers gasdicht te lassen is met de TruPulse-laser geen probleem. De binnenliggende, gevoelige elektronica wordt nooit tot boven de 50 graden Celsius verwarmd. Er zijn geen enkele lasspatten in het binnenste gedeelte omdat u de lasdiepte exact kunt instellen en de warmte van de overlappende laspunten over de behuizing worden verdeeld.


Oplassen op berylliumkoper

Laserlassen

Waar materiaal door slijtage of beschadiging, of in verband met een ontwerpwijziging ontbreekt, wordt de TruPulse-laser als oplossing gebruikt.

  • In de gereedschaps- en vormbouw voor het repareren van gereedschappen voor spuitgieten.
  • In de machinebouw voor het repareren van lagerzittingen.
  • In de turbinebouw voor het repareren van turbineschoepen.