Lasersolderen

Lasersolderen

Het hardsolderen met laser wordt vooral in de auto-industrie toegepast. Een typisch voorbeeld is het solderen van daknaden. Hier worden hoge eisen gesteld aan de optische kwaliteit van de naad en bovendien moet de voegnaad zeer sterk zijn.


Dieptelassen

Dieptelassen

Door de hoge straalkwaliteit en het hoge vermogen is de diodelaser vooral geschikt voor lastoepassingen voor verschillende metalen zoals constructiestaal, roestvrij staal of aluminium. Daarbij heeft de diodelaser enkele voordelen bij de absorptiegraad van de materialen, waarbij een hoge bewerkingssnelheid mogelijk is.


Warmtegeleidingslassen

Warmtegeleidingslassen

Zichtbare lasnaden? Geen probleem met de TruDiode. Met name bij warmtegeleidingslassen kunnen zeer gladden lasnaadoppervlakken worden bereikt, zodat een nabewerking niet nodig is.


Kunststoflassen

Kunststoflassen

Het contactloos, schoon en flexibel lassen van thermoplasten is mogelijk diode lasers. Het produceert uiterst krachtige, dichte en esthetische verbindingen. Het transmissie lasproces kan vrijwel elke gewenste overlappingverbinding aan. Lasnaden in de directe nabijheid van hittegevoelige onderdelen zijn ook mogelijk.