Vacature sales engineer Plaatbewerkingsmachines

Wij zoeken een sales engineer Plaatbewerkingsmachines
Antwerpen - Limburg - Vlaams-Brabant

Als Sales Engineer bouw je het klantenbestand binnen de regio's Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant verder uit. Jouw primaire focus ligt op het creëren van vertrouwen en duurzame klantenrelaties. Enerzijds volg je reeds bestaande klanten op en anderzijds prospecteer je actief. Een bezoek aan de Duitse fabrikant Trumpf kan deel uitmaken van jouw service. Het volledige verkoopproces is jouw verantwoordelijkheid: je zoekt nieuwe klanten; je zoekt samen met hen naar de juiste installaties en oplossingen voor hun noden; je communiceert duidelijk met de technische en commerciële binnendienst; je sluit verkoopcontracten af; je zorgt ervoor dat de installaties juist worden geïnstalleerd en geïmplementeerd. Nadien volg je je klanten nauwgezet op en streef je ten allen tijde een uitstekende service na. Je wordt ondersteund door je collega's op de binnendienst die zich toeleggen op de administratieve opmaak en behandeling van jouw offertes.

Profiel

  • Je beschikt over een hoger technisch denk- en werkniveau, verworven door een bachelor of master diploma (Elektromechanica, Elektrotechniek, Elektronica,...).
  • Je bent thuis bij een brede waaier aan industriële klanten en hebt voeling met hun productiesituaties en noden.
  • Jouw communicatievaardigheden zijn sterk in het Nederlands; indien je een mondje Duits spreekt is dit zeker een plus.
  • Je bent gedreven, werkt zelfstandig en hebt een klantgerichte attitude.
  • Jouw focus op het behalen van resultaat drijft je tot het finaliseren van lange-termijn verkooptrajecten.
  • Van nature heb je een sterke teamgeest en deel uitmaken van een hecht familiebedrijf geeft je voldoening.

Het aanbod
Je komt terecht in een dynamisch bedrijf met toffe collega's. Naast de geboden vrijheid en zelfstandigheid kan je je aan een competitief en volledig verloningspakket verwachten.

Neem je de uitdaging aan?
Solliciteer dan door een email te sturen naar karel.vincke@vac-machines.be