Algemeen

Controle van het gehele productieproces met gemak

We kijken naar het totale productieproces en zorgen voor de juiste antwoorden op uw vragen met betrekking tot productieplanning en controle. De software ondersteunt uw commerciële processen zoals offertes, facturen, oplossingen voor de productieplanning van uw werk en voor het toezicht en de controle van uw machines en geautomatiseerde apparatuur.


 

Alles onder controle

Met TruTops Fab ziet u in één oogopslag waar u aan toe bent met uw productie. U weet altijd de exacte status van alle machines en productie-orders. Planning en controle van uw productieorders.

Aangepast aan uw behoeften

TruTops Fab is modulair. U kan gewoon de software aan uw behoeften aanpassen. Zelfs met slechts één machine profiteert u van TruTops Fab. Extra machines of functies kunnen zonder problemen worden aangesloten op extra modules. U betaalt alleen voor de functies die u echt nodig heeft.

Een gedegen netwerk

Gestandaardiseerde interfaces zorgen voor een breed scala aan communicatie-opties. TruTops Fab kan zonder moeite worden verbonden met bestaande netwerken. Het wisselt gegevens uit met ERP-en PPS-systemen en maakt gebruik van andere TRUMPF programmeringssystemen en communiceert rechtstreeks met TRUMPF machines en magazijnen. Automatische machine -en handmatige feedbacksystemen ondersteunen u in uw werk.

Ruime mogelijkheden voor uitbreiding

TruTops Fab kan aanzienlijk meer dan alleen de controle van uw productie-orders doen. Met TruTops Fab kunt u gemakkelijk uw inventaris, materialen, klantgegevens, offertes en orders opzetten en beheren. U heeft geen PPS-systeem nodig of u kunt het gemakkelijk aanvullen. Met TruTops Fab krijgt u controle over bijna de hele workflow.

TruTops Fab AppHoud een oog op de productie - altijd en overal

Met de TruTops Fab app kunt u informatie over uw productie-orders en de status van uw machine altijd en overal ontvangen.

Eigenschappen


Productiecontrole

Module Quickjob: De basis voor succes

Met de Quickjob module kunt alle machine-orders regelen overzien en regelen; ponsen van plaatwerk, laser flatbed, laser snijden van buizen en gecombineerde machines.


Handig ordermanagement

U kunt in één oogopslag alle orders en hun status en deadline zien, indien nodig, kunt u een doelgerichte interventie ondernemen. U kunt gemakkelijk bestellingen  accepteren via standaard interfaces op PPS / ERP-systemen of uit bestaande Excel-tabellen. Dankzij plausibiliteit testen, hoeft u niet alle belangrijke gegevens van nieuwe orders vergeten in te voeren. U stelt volledige werkplannen, batch kaarten of de begeleidende documenten van de order pool.

Eenvoudige productieplannen 

Samen met TRUMPF programmeersystemen kunt u automatisch taken met geneste onderdelen en NC-programma's opzetten. TruTops Fab brengt deze taken direct naar het productieplan van de machine. Het opzetten van een productieplan was nog nooit zo eenvoudig. Natuurlijk kunt u de controle behouden, bijvoorbeeld, nest criteria herzien of technologische bijzonderheden specificeren.

Overzicht van alle werkplekken

Met de geïntegreerde werkplekbeheer heeft u uw machines en werkplekken ten allen tijde in het oog. TruTops Fab communiceert rechtstreeks met de machines, zendt de taken en ontvangt statusrapporten. Op deze manier ziet u de identiteit, mogelijke storingen en de status van de taken bij elke machine.

Hulp met handmatige deel verwijdering

TruTops Fab markeert alle onderdelen die deel uitmaken van hetzelfde taak in dezelfde kleur. Taakgerelateerd deel verwijderen en onderdeel picking barcodes of labels zijn veel eenvoudiger en op deze manier minder gevoelig voor fouten. Indien van toepassing, kunnen foutieve onderdelen onmiddellijk worden gemeld. Taken worden onmiddellijk bijgewerkt.

Planning deadlines

Kalenders voor uw werkplekken worden gedefinieerd in TruTops Fab. Op deze manier heeft u een overzicht van de huidige werktijden en kunnen beschikbare blokken van tijd worden gedefinieerd. Quickjob neemt deze blokken van de tijd ij beheer en berekent automatisch een geprojecteerde einddatum.

Betrouwbaar voorraadbeheer

TruTops Fab berekent onafhankelijk materiële vereisten voor uw productieorders. In uw totale voorraadbeheer heeft u op alle momenten overzicht van beschikbare grondstoffen, waaronder in- en uitgaande materiaalstromen. Zo weet u altijd of er voldoende materiaal beschikbaar is voor de taken in de batch.

Productie Module: Complete verwerking

Met de Productie module kunt u uw complete procesketen sturen en monitoren. Daarnaast beheert u volledige assemblages.


Beheersing van het gehele productieproces 

Natuurlijk kunt u andere activiteiten van uw productieproces in TruTops Fab configureren. Dit kan verdere machinale verwerking of manuele werkplekken betrekken. Op deze manier heeft u de controle over het gehele productieproces, bijvoorbeeld van de programmering tot lasersnijden, buigen, lassen, assembleren en uiteindelijk tot kwaliteitsborging.

Het produceren en beheren van complexe assemblages

U heeft geen afzonderlijke onderdelen, maar een complete assemblage. Geen probleem. De Production module brengt verschillende losse onderdelen samen in assemblages en beheert ze. De Production module houdt een overzicht bij van elk individueel onderdeel. De assemblage krijgt alleen de aanduiding "Finished" wanneer alle onderdelen van de assemblage "gefinished" zijn.

 

Alles organiseren 

De software beheerd onderdelenvoorraad en reserves. U beheert de volgorde van activiteiten en alle werkplannen voor elk artikel. Op deze manier kunt optimaal gecoördineerd procesketens verkrijgen en kostbare downtime voorkomen. Standaard formulieren zijn beschikbaar voor de productie van papier en labels kunnen aan uw wensen worden aangepast. Zo weet iedereenwat er moet gebeuren.


Voorraadbeheer

Storage module: beheer opslaglocaties

De TruTops Fab Storage module regelt de gehele goederenstroom in uw productie en beheert de inventaris. Alle machines en opslagsystemen zijn hiervan voorzien. U beheert zowel grondstoffen en half-afgewerkte onderdelen op voorraad.


Overzicht van uw handmatige opslaglocaties

De Storage module geeft u overzicht over uw handmatige opslaglocaties op de werkvloer. U ziet alle opslagplaatsen en hun feitelijke inventaris. Met die informatie kunt u materiaal inventaris en opslaglocaties optimaliseren volgens uw behoeften en zo besparen op materiaal- en energiekosten.

Het beheersen van de materiaal stroom

Individuele aandelen, handmatige opslag locaties en dozen kunnen gemakkelijk worden beheerd. Belangrijke functies van de materiaalstroom, zoals de creatie, verhuizing, verwijdering, scheiding en combinatie van de inventaris zijn allemaal beschikbaar.

Opslag als een logistiek systeem

In de Storage module, wordt het opslagsysteem niet alleen beschouwd als opslagruimte, maar ook als een transportsysteem, waarmee de benodigde materiaal wordt overgebracht naar de machines en aan de "in opslag" en "uit de opslag" stations. Het is ook mogelijk om items te verplaatsen van plaats tot plaats in de opslag of wegen voor de inventaris.

Bespaar proces tijd en opslagruimte

De Storage module optimaliseert het gebruik van de beschikbare opslag door middel van dynamisch beheer van de opslagruimte. Bijvoorbeeld de hoogte van de te opgeslagen op pallets. Door gelijktijdige positionering bewegingen op diverse stations, bespaart u waardevolle procestijd. De machines werken productiever.

Betrouwbare inventaris 

De Storage module weegt de goederen die in en uit de opslag gaan en slaat automatisch de gegevens op. Dit maakt een einde aan foutgevoelige handmatige invoer. Op deze manier controleert u individuele items op een pallet of het totaal beschikbare inventaris van een item.

Onmiddellijk reageren op onjuiste leveringen 

Uiteraard kunt u ook een minimale inventaris of een maximaal bewaartermijn voor uw goederen in de Storage module definiëren. U kunt de onderdelen van de inventaris identificeren wanneer ze worden ingeslagen met een lotnummer. In het geval van foutieve leveringen kunt u direct de nodige maatregelen nemen.

Materiaalstroom automatiseren

U integreert machines intelligent. Zo wordt grondstof automatisch beschikbaar gesteld. Wanneer er geen ruw materiaal meer uit de machine komt levert de machine automatisch nieuw materiaal. De software kent dit door middel van een sensor. Ook weet de software wanneer de pallet vol is en levert deze automatisch aan bij opslag.


Status monitoring

TruTops Monitor - overzicht van uw gehele productie

TruTops Monitor verzamelt en analyseert machine gegevens op alle werkstations: Uitval, foutmeldingen, oorzaken van storingen, onderbrekingen en onderhoudstijd. De software zal u onmiddellijk op de hoogte stellen als er een storing optreedt. U kunt oplossingen onmiddellijk starten en het probleem te verhelpen.


Alles op een rijtje

Met TruTops Monitor kunt u uw productie in een oogopslag zien en onmiddellijk reageren als er zich storingen voordoen. Dit verbetert aanzienlijk de kosteneffectieve inzet en planning van de machine tijden.

Onmiddellijke reactie - wereldwijd

Als de machine stopt, bent u op de hoogte. Het maakt niet uit waar u bent. TruTops Monitor informeert u via e-mail, sms of fax rond de klok van elke storing en de oorzaak ervan. U kunt direct actie ondernemen.

Eenvoudige en automatische gegevensverzameling

Afhankelijk van het type machine, is individueel gecoördineerde dataverzameling mogelijk:

 • TRUMPF machine: Automatisch, meestal via de machinebesturing
 • Third-party machine: Automatisch via een algemene werkruimte-interface
 • Manueel: Via TruTops Monitor dialogen of barcode scanner

Het optimaliseren van uw productie

Evaluatie en visualisatie van gegevens kan individueel worden geconfigureerd en is beschikbaar met één druk op de knop. Daarna kunnen de verzamelde gegevens direct worden gebruikt voor het optimaliseren van uw productielijn.

Verminder dure machinestilstand

Machine downtime is duur, vooral wanneer geautomatiseerde machines tijdens diensten met weinig of geen operators 's nachts of in het weekend uitvallen. Meestal wordt de machine stilstand veel te laat opgemerkt. Dit resulteert in vertraagde leveringen en lagere effectieve productiviteit van de machine. TruTops Monitor lost dit probleem voor u op.


Commerciƫle administratie

Customer module: Uw klanten in één oogopslag


Handig ordermanagement

In de Customer module beheert u klantorders en hun vooruitgang. Door middel van nauwe interactie met de andere modules, volgt u de status van elke individuele orderregel. Dankzij deze transparantie kunnen deadline problemen of knelpunten worden opgespoord en al vermeden wanneer de offerte wordt gemaakt. Print templates voor offertes, levering en facturen kunnen aan uw wensen worden aangepast.

Eenvoudig genereren van orders

U kunt aanbiedingen snel op genereren door begrijpelijke dialogen. Indien een aanbieding een bestelling wordt, kunt u de status door middel van één druk op de knop veranderen. TruTops Fab maakt vervolgens automatisch een bestelling van de klant aan met de producten en leveringsdata. U heeft een volledig overzicht van de batch bij de machines en werkplekken en zo een betere basis voor het plannen van leveringsdata. 

Grote klantenbinding door middel van transparantie

Zodra u klant contract goedkeurd, genereert TruTops Fab automatisch de bijbehorende productieorder met alle benodigde gegevens. Vanaf dit moment ziet u altijd de actuele status voor elk item in de bestelling. U bent altijd klaar om informatie te verstrekken aan uw klanten en  knelpunten tijdig te zien. U vermijdt onnodige dubbele fabricage en kan deelleveringen uitvoeren. 

Een beter overzicht van inkomende betalingen

U kunt ook leveringen creëren op basis van voltooide opdrachten met één druk op de knop. TruTops Fab print dan direct de pakbon en de factuur. Voor deelleveringen, worden de order gegevens bijgewerkt. Betalingen, ook voor deelleveringen, worden ook geplaatst op de facturen. U heeft altijd overzicht van de openstaande posten.

Purchasing module: Grip op inkoop


Het gehele inkoopproces

Met de Purchasing module bent u in controle van uw inkoopprocessen. U benadert uw leveranciers met RFP's en vrijkomen inkooporders. TruTops Fab houdt u op de hoogte van de ontvangen goederen. Inkomende facturen en de juiste uitgaande betalingen zijn ook eenvoudig te beheren in de Purchasing module.

Uitgebreide leveranciersmanagement

Natuurlijk is het beheer van de gegevens van uw leveranciers ook onderdeel van TruTops Fab. Niet alleen de namen en adressen van uw leveranciers worden beheerd, maar ook cruciale informatie, zoals de voorwaarden van levering en betaling. Op die manier kunt u leveranciers benaderen die bij uw behoeften passen.

Optimaliseren van uw bestelproces

TruTops Fab houdt al uw bestelling transacties bij. Dit stelt u in staat om al uw bestelling transacties via bepaalde tijd frames te analyseren. Op deze manier heeft u ruimte voor verbetering zoals het optimaal gebruik van kwantumkortingen. Dat bespaart u geld.

Automatische creatie van order voorstellen

Zodra uw voorraad onder gedefinieerde voorraadniveaus komt, maakt de Purchasing module automatisch order voorstellen. Het is ook mogelijk om de verandering in de niveaus gedurende bepaalde perioden te visualiseren. Met deze functies kunt er gemakkelijk ervoor zorgen dat u altijd de juiste hoeveelheid materiaal beschikbaar heeft.

Transparantie van de Bestelstatus

TruTops Fab houdt elke bestelling bij en laat de huidige status van de bestelling zien. U ziet in één oogopslag of een order "in de groene zone" of te laat is. Met die informatie kunt u vroeg reageren en naar alternatieven zoeken.


Berekening

TruTops Calculate

Met TruTops Calculate, kunt u de verwachte kosten van een opdracht snel en gemakkelijk berekenen. U bent altijd een stap voor op uw concurrentie en kan de eerste zijn om uw aanbod te presenteren.

 

Bepalen van tijd en kosten voor het totale proces

Voor TruTops Calculate, is het inprincipe irrelevant of u een voorlopige berekening voor een aanbieding of een tijd berekening voor de productieplanning moet voorbereiden. TruTops Calculate voert taken snel en betrouwbaar uit, ongeacht hoeveel werk stappen er zijn.

Stimuleer uw concurrentiepositie

De concurrentiepositie van uw voorlopige berekening wordt verzekerd door de geïntegreerde nesten processor. Dit stelt u in staat om materiële eisen te optimaliseren, staffelprijzen en buitenlandse valuta toe te voegen aan de reikwijdte van de functies. Verkoopstrategie en uw verkoop gebieden worden meegenomen in de voorlopige berekening.

Verkrijg realistische productieresultaten

TruTops Calculate bepaalt de kosten van ponsen, buigen, combinatie of laser onderdelen, voor buizen en profielen of zelfs complete samenstellingen. De software houdt rekening met machine uurtarieven, verbruiksgegevens en personeelskosten. Uw berekening is gebaseerd op de regels en de technologische know-how van TRUMPF programmering systemen. Dus zelfs in dit zeer vroege stadium ontvangt u realistische productie kostenberekeningen.

WebCalculate - efficiëntie in de offerte


Laat uw klanten zelf de offerte maken

Het voorbereiden van een offerte is complex en tijdrovend, dus verlicht nu uw capaciteiten met WebCalculate en maximaliseer uw efficiëntie in in de voorbereiding van een offerte. Met WebCalculate biedt u uw klanten de mogelijkheid om zelf de voorbereiding van hun eigen individuele offertes te maken - en dat zeven dagen per week, de klok rond - snel, gemakkelijk en veilig.

Uw voordelen op een rij:

 • Eenvoudige integratie in uw internetomgeving
 • Efficiënt offerte opstellen rond-de-klok, zodat u sneller bent dan uw concurrenten
 • Betrouwbare berekening op basis van empirische TRUMPF technologie waarden
 • U kunt rekening houden met uw persoonlijke berekeningen (bv klant kortingen)
 • Geïntegreerd gebruikersbeheer voor uw veiligheid - U bepaalt wie toegang tot deze functie heeft
 • Economische allocatie van middelen: Gebruik uw kostbare tijd voor andere waardetoevoegende taken
 • Als gebruiker van de TruTops Fab Customer module kunt u naadloos uw gegevens in de productie importeren

Voordelen voor uw klanten:

 • Onmiddellijke en gemakkelijke creatie van een offerte, voor absolute flexibiliteit
 • Eerder gegenereerde berekeningen worden opgeslagen, voor optimale transparantie
 • Snelle invoer van gegevens, de berekening is nog efficiënter en de te uploaden geometrieën met slechts één klik

En zo werkt het 

WebCalculate wordt door ons geïntegreerd in uw bestaande internet. Via uw website, zijn uw klanten in staat om hun individuele offerte voor te bereiden, rekening houdend met hun specifieke berekening eisen, zoals de bijzondere voorwaarden, machine-uur-tarieven, arbeidskosten of winstmarges, zonder uw tussenkomst. Dit staat garant voor een exacte berekening voor uw klanten en is veilig en handig voor u.