Wat is Oseon?

Productiebesturing: vloeiend produceren met Oseon

Hoe houdt u als plaatproducent overzicht over uw processen? Met Oseon, een overkoepelende oplossing voor de besturing van de productie en de materiaalstroom, die de gebruiker rolspecifiek ondersteunt en uw processen ononderbroken en transparant weergeeft. Dat biedt u potentie om te groeien en te besparen.

 

Oseon: work flows

In uw productie ontstaat er op veel punten informatie. De software Oseon zorgt ervoor dat u gebruikersspecifiek alle relevante infromatie op het juiste moment op de juiste plek te zien krijgt. Daarvoor combineert Oseon de productiebesturing van de gehele procesketen van platen met de voordelen van een logistiek systeem. De standaardinterfaces zorgen voor een eenvoudige integratie van uw huidige installaties, automatiseringen en systemen. Het resultaat is een naadloze informatiestroom vanaf het begin van de opdracht tot de verzending van de geproduceerde onderdelen. Kort gezegd: work flows.

Oseon Go digitaliseert alle kernprocessen in uw productie. 

Oseon Grow breidt Go uit op het gebied van magazijn, logistiek en interfaces. 

Volledige verbinding bereikt u met Oseon Flow.

 

Oseon Go


Oseon Go

Met het softwarepakket Oseon Go voorkomt u typische productieproblemen en zorgt u ervoor dat geen enkele opdracht meer fout gaat. Oseon digitaliseert namelijk de centrale processen in uw plaatproductie en versterkt deze. Met intelligente functies helpt Oseon u om de efficiëntie van uw medewerkers en uw machines te verhogen. Het motto: Ready, Steady, Go.

Onderdelenspectrum of technologieën: geen enkele productie is statisch. Daarom hebt u een flexibele besturingsoplossing nodig, die permanente veranderingen niet alleen doorvoert, maar u hier ook actief bij ondersteunt. Met Oseon is uw informatiestroom dankzij mobiele eindapparaten overal toegankelijk. Het systeem schetst uw plaatproductie en maakt deze transparant. 

Volgens het principe "zo veel als nodig, zo eenvoudig als mogelijk" is Oseon gebruiksvriendelijk te leren en te bedienen. Dankzij de op rollen gebaseerde opbouw en geleide stappen kunnen ook nieuwe medewerkers    snel met de software overweg. Gebruik Oseon Go voor uw kernprocessen of breid de software uit met de pakketen Grow en Flow, totdat u uw gehele workflow ermee kunt regelen.

Oseon verbindt de productie en materiaalstroom

De meeste softwareoplossingen zijn functioneel gescheiden in modules als "Productie" en "Logistiek". Bij plaatproductie zijn deze rollen echter vaak niet duidelijk afgebakend; zo nemen fabrieksmedewerkers ook logistieke taken op zich. Dat betekent lastige modulewisselingen voor de gebruiker. Oseon ondersteunt u daarentegen per taak - en levert de benodigde informatie aan de juiste persoon op het juiste moment.

 


Bedrijfsleiding: Volledig flexibel        

Voor groei is flexibiliteit nodig - u bepaalt de voor uw productie geschikte versie van Oseon en schaalt deze naar behoefte

Machineoperator: Goed geïnformeerd

De webgebaseerde app vereenvoudigt uw taken dankzij stap-voor-stap-gebruiksaanwijzingen

 

Logistiek: Transparante materiaalstroom

Stuur en bewaak uw materiaalstroom en beheer uw magazijnvoorraden

Productieleiding: Volledige transparantie

U hebt altijd overzicht over uw productie - zo bereikt u een hoge mate van transparantie en verbetert u uw efficiëntie

Fabrieksmedewerkers: Digitale hulp

De app begeleidt u bij uw dagelijkse werkzaamheden, levert gebruiksaanwijzingen en ondersteunt u gericht bij uw taken

Oseon Grow


Het oplossingspakket Oseon Grow integreert extra componenten en interfaces en zorgt ervoor dat de processen in uw fabriek in elkaar overlopen. Ook bij complexe eisen houdt de software de opdrachten en magazijn- en voorraadgegevens synchroon. U regelt de materiaalstroom van uw productie, desgewenst ook volautomatisch met automatisch geleide voertuigen. Zo zijn de workflows van uw productie in harmonie, een winnend team. Het motto: Higher, Further, Faster.

Go, Grow of Flow: de flexibel opgebouwde oplossing helpt u precies waar het nodig is. Als plaatbewerker kunt u daardoor stapsgewijs groeien en uw productie zodanig digitaliseren en automatiseren als op dit moment voor u zinvol is. 

Op het juiste moment op de juiste plek

Mediawisselingen en ontbrekende informatie laten menig productie vastlopen. Oseon digitaliseert en verbindt de opdracht- en materiaalstroom. Maar vooral begeleidt het gebruikers op een op rollen gebaseerde manier bij hun dagelijkse werkzaamheden. De medewerkers in de productie en het magazijn zien op mobiele apparaten wat er voor hun taken precies belangrijk is. Zo weet iedereen wat er gedaan moet worden. Het resultaat: uw productie verloopt vloeiend - en u kunt snel en zonder problemen op de wensen van de klant reageren.


Bedrijfsleiding: efficiënt produceren

Optimale inzet van resources en efficiënte productie al bij een seriegrootte van 1

Machineoperator: alles bij de hand

Met de webgebaseerde app hebt u altijd alle informatie die u op de werkvloer nodig hebt bij de hand

Logistiek: eenvoudig beheren

Beheer de materiaal- en voorraadgegevens en transportopdrachten direct vanaf de werkvloer

Productieleiding: sneller reageren

Met Oseon houdt u overzicht over de benuttingsgraad van al uw machines en optimaliseert u uw productie stapsgewijs

Inkoop: geïnformeerd bestellen

Analyseer en optimaliseer uw inkopen, vereenvoudig externe productie en nog veel meer

Binnendienst: opdrachten eenvoudiger aansturen

Beheer klantenopdrachten met slechts één software: van de offerte en het opstellen van de leveringsbon tot de betaling

Productieschema: speelruimte vergroten

Met Oseon plant u op tactische wijze met een ruwe planning op hoger niveau en een gedecentraliseerde gedetailleerde planning

Oseon Flow


Oseon Flow

Oseon Flow bevordert en versterkt de interactie tussen de opdracht- en materiaalstroom. Geïntegreerde en geautomatiseerde logistieke systemen zorgen ervoor dat uw productiestappen naadloos in elkaar overlopen. U produceert met het oog op de toekomst, dynamisch en productief. Met deze basis blijft u de concurrentie probleemloos voor. Het motto: Energy flows where focus goes.

Oseon Flow maakt de weg vrij voor een volautomatische plaatproductie.

Voldoe direct aan de wensen van de klant

Ook met het uitbreidingsniveau Flow van TRUMPF is de besturing van de productie- en materiaalstroom continu eenvoudig onder de knie te krijgen en te bedienen. Het basisidee hierachter is de medewerkers te ontlasten van routinematige taken en hen taakspecifiek zo goed mogelijk te ondersteunen. Voor uw bedrijf zelf helpt Oseon om efficiënter te produceren en sneller op de wensen van de klant te kunnen reageren. 


Bedrijfsleiding: efficiënt produceren

Optimale inzet van resources en efficiënte productie al bij een seriegrootte van 1

Machineoperator: goed geïnformeerd

Met de webgebaseerde app hebt u altijd alle informatie die u op de werkvloer nodig hebt bij de hand

Logistiek: volledig verbonden          

Beheer geautomatiseerde grote magazijnen en verbind de materiaalstroom intelligent; inclusief magazijn en automatisch geleide voertuigen

Productieleiding: output verhogen  

Evalueer werkplekken uitgebreid, analyseer trends en stel benchmarks vast