TruPrint: 3D-printers met de nieuwe technologie Laser Metal Fusion (LMF)

 

TruPrint 1000
Dit compact model is geschikt voor zowel beginners als voor professionelen. Het kan onderdelen produceren tot 100 mm hoog en 100 mm diameter.
Dankzij de intuïtieve gebruikersinterface met een overzichtelijke touch screen is de bediening van de machine zeer eenvoudig.

Het proces gaat als volgt: het zogenaamde poedercoating mechanisme verdeelt het poeder vanuit de toevoercilinder naar het reservoir van de procescilinder waarbij een 200 Watt laser de eerste laag poeder doet smelten volgens de geometrie van het gewenste stuk. Daarna wordt de procescilinder verlaagd en het overtollig poeder gaat naar een recuperatiereservoir. Dit proces wordt herhaald tot het stuk volledig is afgewerkt. Bij iedere retour naar de toevoercilinder kantelt een intelligent mechanisme het coating mechanisme lichtjes. Zo kan het snel terugkeren naar de basispositie zonder te botsen met het poederbed of het op dat moment gedeeltelijk geproduceerd stuk.
Om oxidevorming te voorkomen en brandgevaar te vermijden, vindt het gehele proces plaats onder beschermgas met een zuurstofgehalte van 0,1 procent in de proceskamer.

  • Eenvoudige en intuïtieve bediening
  • Innovatief coatingsysteem voor hoge processnelheid