TruLaser Station

Algemeen

TruPrint: 3D-printers met de nieuwe technologie Laser Metal Fusion (LMF)

 

TruPrint 1000
Dit compact model is geschikt voor zowel beginners als voor professionelen. Het kan onderdelen produceren tot 100 mm hoog en 100 mm diameter.
Dankzij de intuïtieve gebruikersinterface met een overzichtelijke touch screen is de bediening van de machine zeer eenvoudig.

Het proces gaat als volgt: het zogenaamde poedercoating mechanisme verdeelt het poeder vanuit de toevoercilinder naar het reservoir van de procescilinder waarbij een 200 Watt laser de eerste laag poeder doet smelten volgens de geometrie van het gewenste stuk. Daarna wordt de procescilinder verlaagd en het overtollig poeder gaat naar een recuperatiereservoir. Dit proces wordt herhaald tot het stuk volledig is afgewerkt. Bij iedere retour naar de toevoercilinder kantelt een intelligent mechanisme het coating mechanisme lichtjes. Zo kan het snel terugkeren naar de basispositie zonder te botsen met het poederbed of het op dat moment gedeeltelijk geproduceerd stuk.
Om oxidevorming te voorkomen en brandgevaar te vermijden, vindt het gehele proces plaats onder beschermgas met een zuurstofgehalte van 0,1 procent in de proceskamer.

  • Eenvoudige en intuïtieve bediening
  • Innovatief coatingsysteem voor hoge processnelheid

Eigenschappen

TruPrint 1000
Bouwcilinder
Ø 100 mm x 100* mm
Bouwmateriaal
Roestvrij staal, gereedschapsstaal, kobalt-chroom, aluminium, nikkel gebaseerde legering, titanium**, edelmetalen**, brons
Laagdikte
20*** µm
Laserbron
200W Fiberlaser
Focusdiameter
55 µm
Scansnelheidmax. 6 m/s
Schermgas
Stikstof, Argon
Aansluiting en verbruik
Spanning230V
Frequentie
50/60 Hz
Stroomsterkte
7A
Afmetingen
Breedte
1445 mm
Hoogte
1680 mm
Diepte
730 mm
Gewicht
705 kg

* Optioneel: bouwruimteverkleining

** met optiepakket verkrijgbaar

*** individueel instelbaar

Media