Info

Zou het niet aangenaam zijn om software te gebruiken die uw complete productieprocess transparant maakt? Een programma die de mogelijkheid brengt om uw procedures te controleren en beheren, vanaf de oorspronkelijke aanvraag tot aan de levering? Met de TruTops Fab Software, specifiek ontwikkeld voor plaatverwerking, bereikt u deze doeleinden.


 

 • Analyseren van data
 • Plan gemakkelijk uw productie
 • Blijf overal op de hoogte
 • Minimaliseer inactiviteit van uw machines
 • Optimaliseer de flow van uw materialen

 


Plannen en voorbereiden


Quickjob

Vereenvoudigde productiecontrole

Controleer, beheer en stuur alle productieopdrachten voor bewerking met pons-, lasersnij-, buissnij- en pons-/lasermachines.


Storage

Intelligente opslagbeheer

Optimaliseer uw voorraden op een efficiënte manier - van voorraadbeheer tot handmatige of automatische opslag.


Produceren


Quickjob

Vereenvoudigde productiecontrole

Controleer, beheer en stuur alle productieopdrachten voor bewerking met pons-, lasersnij-, buissnij- en pons-/lasermachines.


TruTops Monitor

Volg uw machines, voorkom inactiviteit

Registreer en analyseer machinegegevens, zoals stilstandtijden, foutmeldingen, storingsoorzaken, pauzes en onderhoudstijden van alle werkplekken in uw productie.


Production

Vervolledig onderdeelverwerking

Integreer alle procedures van uw productieproces, onafhankelijk of het om handmatige of automatische werkstations gaat.


Besturen en optimaliseren


Storage

Intelligente opslagbeheer

Optimaliseer uw voorraden op een efficiënte manier - van voorraadbeheer tot handmatige of automatische opslag.


Beheren

 


Purchase

Koop en beheer uw materialen doeltreffender

Stuur aanvragen naar leveranciers, accordeer bestellingen en beheer facturen, betalingen en creditnota's.


Customer

Verwerk uw bestellingen van begin tot eind

Beheer klantenopdrachten van het uitbrengen van een offerte en opstellen van de leveringsbon tot aan de facturatie.


Vraag hier een demo aan waar we uitleggen hoe TruTops Fab het beste uit uw productie kan halen. Na het invullen van het formulier nemen wij met u contact op.

Quickjob


Vereenvoudigde productiecontrole

 

TruTops Fab Quickjob is het hart van de TruTops Fab software. Met deze module kunt u al uw productieorders overzichtelijk en efficiënt controleren en beheren. Verbind eenvoudig de software met de besturing van uw machine of lasersysteem. Zo hebt u onmiddellijk een overzicht van uw productie en de actuele status van uw orders, elk moment van de dag.

 

 • Productieorders controleren

Genereer automatisch productieorders vanuit het ERP/PPS-systeem of Excel. Een plausibiliteitscontrole zorgt ervoor dat de orders volledig zijn. De huidige status van uw orders en alle berichten en deadlines zijn te zien in een overzicht.

 • Aanmaken van nesting opdrachten en NC-programma's

Met programmeersystemen als TruTops Boost kunt u automatisch nesting-opdrachten en NC-programma's maken.

 • Machines aansturen

Uw machines volgen automatisch het productieplan en rapporteren regelmatig de huidige orderstatus. Zo blijft u op de hoogte en kunnen vertragingen voorkomen worden. In het productieoverzicht kunt u altijd de werkstatus zien - op verzoek informeert het systeem u ook via e-mail of sms.

 • Plan deadlines

U kunt in de kalender aangeven welke werkplek wanneer beschikbaar is voor het uitvoeren van productieorders. U overziet de capaciteitsbenutting van uw machines en werkplekken. Indien er een spoedopdracht binnenkomt, herschikt u snel en eenvoudig uw productiecapaciteit.

 • Onderdelen grafisch scheiden

Handig voor 2D-laserbewerkingsmachines: TruTops Fab Quickjob markeert onderdelen van dezelfde productieorder met hetzelfde kleur in het overzicht - dit voorkomt fouten en maakt het sorteren van de pallet eenvoudiger. Het systeem rapporteert afgekeurde onderdelen en de operator kan ze direct nabewerken. 

 


Storage


Vereenvoudigd opslagbeheer

 

Logistieke problemen verminderen uw productiviteit. De TruTops Fab Storage Module maakt daar een einde aan en zorgt voor transparantie op de werkvloer. Afhankelijk van de gekozen uitbreidingsmogelijkheid kunt u uw volledige materiaalstroom en beheren en controleren. Uw voorraad wordt met gemak automatisch beheerd.

 

 • Opslagbeheer met 4 uitbreidingsmogelijkheden

Kies het opslagbeheersysteem dat bij uw bedrijf past - de TruTops Fab Storage Module is verkrijgbaar in 4 opties. Zo kunt u het beheer aan uw wensen aanpassen:

 • Materiaalstroom controleren

Volg uw volledige materiaalstroom: door de hoge mate van transparantie kunt u fouten minimaliseren en indien nodig snel reageren.

 • Verminder uw vast kapitaal

Aangesloten opslagplaatsen voorzien uw machines automatisch van het nodige materiaal. Dit optimaliseert uw voorraadbeweging en vermindert het kapitaalbeslag.

 • Eenvoudige integratie

Of het nu om een robot, een ERP-systeem of machines van een andere fabrikant gaat - dankzij talrijke flexibele interfaces kunt u de TruTops Fab Storage Module praktisch overal integreren waar u het opslagbeheer nodig hebt.

 


Monitor


Vereenvoudigde statusmonitoring en analysering

 

U kunt de gegevens met betrekking tot de status van uw machine automatisch registreren en analyseren, inclusief rusttoestanden, foutmeldingen, foutoorzaken, onderbrekingen en onderhoudsperioden. Dit is mogelijk 24 uur per dag en voor alle werkstations in uw productiefaciliteit. Indien nodig, kunt u onmiddellijk reageren en zo uw stilstanden minimaliseren.

 

 • Meer transparantie

De software registreert uw machinegegevens (MDA) automatisch en in geval van storing, wordt u geïnformeerd over de oorzaak via sms of e-mail.

 • Meer overzicht

Het productieoverzicht geeft uw werkvloer grafisch weer. U kunt actuele informatie over de werkvloer oproepen en de pictogrammen eenvoudig verschuiven met "drag & drop".

 • Meer informatie

Met eenvoudig te begrijpen grafische diagrammen kunt u de prestaties, status en KPI's van verschillende machines vergelijken in de periodes van uw keuze. Dit stelt u in staat om de nodige maatregelen te nemen om de machinebeschikbaarheid en -prestaties te verbeteren.

 • Meer inzicht

Integreer camera's of webcams in TruTops Monitor om beelden of video's van individuele werkstations te ontvangen - door toegang op afstand via elke internetverbinding. 

 

Production


Integreer al uw productiestappen

 

Montage, verven of externe productie - zou het niet handig zijn om te allen tijde een oogje in het zeil te houden op alle productiestappen? Met de TruTops Fab Production Module kunt u dit realiseren. Ongeacht of u manuele of automatische werkstations gebruikt - u beheert de volgorde van de bewerkingen en de werkschema's voor elk onderdeel of elke montage. De TruTops Fab Production Module bouwt verder op de TruTops Fab Quickjob Module.

 

 • Produceren in meerdere fases

Produceer onderdelen of assemblies over alle productiestappen en werkstations heen, bijvoorbeeld programmeren, snijden, buigen, lassen, montage en verpakken.

 • Werkplannen maken

U kunt uw werkplannen samenstellen uit een willekeurig aantal verschillende bewerkingen. Indien er sprake is van externe productie van afzonderlijke bewerkingen, kunt u dit gemakkelijk beheren en duidelijk weergeven.

 • Assemblies combineren

U kunt onderdelen die bij elkaar horen combineren tot een assembly. De overeenkomstige productieorder geeft een overzicht van de productiestatus van de afzonderlijke onderdelen.

 • Alles in het oog houden

Het programma toont u de status en niet-afgewerkte bewerkingen van elk stuk in een assembly. Zo kunt u elke bewerking in uw productie opvolgen. 

 

Purchase


Vereenvoudigde aankoop

 

Het afhandelen van een toenemend aantal orders met steeds kleinere partijen is een echte uitdaging voor uw inkoopafdeling. Profiteer van ondersteuning op maat met de TruTops Fab Purchase Module, die commerciële processen zoals grondstofbeheer en inkoop vereenvoudigt. Beheer uw orders vanaf de eerste aanvraag en de bestelling tot en met de goederenontvangst en de betaling.

 

Neem transparante beslissingen

Een geïntegreerde aankoopanalysefunctie stelt u in staat uw kosten en processen te optimaliseren. Hiermee kunt u eenvoudig uw bestellingen en orderpatronen over bepaalde periodes evalueren. Op basis hiervan kunt u gemakkelijker beslissingen nemen en leveranciers objectiever beoordelen.

Verbeter de inkoopplanning

Efficiënt en op tijd inkopen wordt eenvoudig als u TruTops Fab Purchase Module gebruikt voor het aanmaken en beheren van uw bestellingen. U kunt de actuele status van elke bestelling volgen. Zo ziet u meteen of een bestelling op tijd of te laat binnenkomt.

Externe productie vereenvoudigen

Als u bepaalde bewerkingen uitbesteed, kan de TruTops Fab Purchase module dit proces vereenvoudigen met de functie "Externe productie". Binnen het systeem kunt u aanvragen aanmaken en bestellingen plaatsen bij externe productiebedrijven. Nadat alle componenten van een verrichting als goederenontvangst zijn geboekt, stelt het programma automatisch de status van bewerking in op voltooid.

 

Customer


Vereenvoudigd bestellingen van klanten beheren

 

Stelt u zich de verwerking en het beheer van uw klantenorders eens voor met slechts één softwarepakket, vanaf de voorbereiding van de offerte en de leveringsbon tot en met de betaling. Daarvoor hebben wij de TruTops Fab Customer Module ontwikkeld. Houd voortdurend zicht op alle processen die voor uw orderafhandeling relevant zijn.

Commerciële taken

Foutloos en efficiënt: met de module TruTops Fab Customer beheert u alle belangrijke handelstransacties tussen uw productie en de klant.

Offertes voorbereiden

Overzichtelijk en snel: bekijk de offertehistorie voor een bepaalde klant en maak productieorders direct vanuit een offerte aan. Gebruik hiervoor integratie met TruTops Calculate.

Klantgegevens beheren

Of het nu gaat om klantgegevens, leveringsvoorwaarden, verzendgegevens, betalingstermijnen of aanmaningen: u hebt een volledig overzicht en hebt de mogelijkheid om alles met betrekking tot de klant te controleren met één programma.

Leveringen verwerken

Is de bestelling klaar? Maak de verzenddocumenten aan binnen het programma zelf. Indien nodig, kunt u ook een overzicht bekijken van alle onderdelen die al geproduceerd en geleverd zijn.